Varför sola?

Att gå på solarium har flera fördelar.

KÄNN DIG GLADARE MED SOLNING PÅ MEDDO GÖTEBORG!

Exponering för solljus har kopplats till förbättrad energi och bättre humör. Det beror på att ljuset påverkar och ger ökning av serotoninnivåerna, kroppens alldeles egna euforiska och lyckliga hormon! Under vintermånaderna upplever flera att mörkret och minimeringen av exponering för solljus påverkar dem negativt och även ger upphov till t ex depression. Det beror självklart på det kalla, mörka och så molniga vädret vi tyvärr har här i Norden som hindrar solens strålar från att nå din hud. Regelbunden UV-exponering kan därför hjälpa dig att minimera den här typen av problematik, du mår också bättre och humöret hålls uppe!

För sommarmånaderna så kan du också förbereda dig för att hålla huden redo för påfrestningen som värmen kan ha. Varje år utvecklar därför många inomhus solare en ”basfärg”. På så sätt förbättras kroppens egen barriär och detta i kombination med ordentligt solskyddsmedel kan också hjälpa dig att inte bli bränd på semestern!

DU BLIR INTE BARA BRUN, DU MÅR OCKSÅ BÄTTRE!

Serotonin hjälper dig inte bara att känna dig lyckligare, det hjälper också till med vikt hantering. Forskare har nämligen funnit att D vitamin har en aptitdämpande effekt på människokroppen. Således tenderar människor som tycker om solens strålar eller får sin D-vitamin-boost från solarier att äta mindre.

Användningen av UV-ljus inom det medicinska området har varit populär länge, ett annat namn för den här typen av terapi är fototerapi. Denna typ av terapi och D-vitamin över lag kan hjälpa till att behandla hudsjukdomar såsom psoriasis, eksem, dermatit bl.a. Dessutom är UV-ljust ett användbart verktyg för att bekämpa måttligt till svår akne vulgaris. I studier redan från 1950 talet indikerar att när ljuset penetrerar huden bekämpar det cellerna som orsakar hudsjukdomarna. I efterhand har de flesta patienterna som testat behandlingen också sett framgång. Välkommen in o testa!

Kontakta oss